📅 Black friday: 26 November 2021

📨 Deals in je inbox

Wat is Black Friday?

Veel mensen kennen Black Friday al, maar wat is Black Friday? Black Friday is de dag die bekend staat om zijn vele kortingen en lage prijzen. Black Friday is jaren geleden over komen waaien vanuit Amerika en is sindsdien niet meer weg te denken. Ieder jaar stunten winkeliers met hun prijzen om het aankomende Kerstseizoen in te wijden.

Mis geen deals!

Mis geen goede aanbiedingen tijden Black Friday 2019 en meld je nu alvast aan voor onze deal alerts!


Black Friday Aanbiedingen respecteert jouw privacy. Lees hier wat we wel en niet met jouw gegevens doen.

Deelnemende winkels

BCC

Vandaag besteld, morgen in huis*

Naar deals

Het ontstaan van Black Friday

Black Friday is begonnen in de jaren 80 door Amerikaanse winkeliers. De dag na Thanksgiving was al een lange tijd de drukste dag van het jaar voor de winkeliers en ze hebben daarom besloten om deze dag te combineren met hoge kortingen. De naam “Black Friday” stamt af van het gerucht dat de dag na Thanksgiving de eerste dag van het jaar was waarin de winkeliers winst begonnen te maken. In de boekhouding wordt winst aangeduid met zwarte inkt en verlies met rode inkt. Vandaar de naam “Black Friday”.

Black Friday in Nederland

Al snel nadat Black Friday een succes bleek te zijn in Amerika begon het zich te verspreiden over de hele wereld. Ook Nederland kon niet achterblijven en winkelketens zoals Mediamarkt en Coolblue begonnen al snel met hoge kortingen op deze dag. Niet veel later besloten ook de wat kleinere winkeliers me te doen aan deze acties. Ben je benieuwd naar de aanbiedingen op Black Friday? Kijk dan hier voor de beste Black Friday deals.

De beste deals vanaf je eigen bank

Gelukkig is de gekte in de winkels nog niet zo erg als in Amerika, maar echt rustig is het ook niet tijdens Black Friday. Ieder jaar proberen duizenden mensen de beste koopjes op de kop te tikken. Dit zorgt voor extreme druktes in de winkels. Vermijd je liever de drukte en wil je de beste Black Friday Aanbiedingen gewoon vanaf je bank shoppen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste deals. 

Misschien zullen we nooit het echte verhaal achter Wat is Black Friday weten, maar als er nu nog ooit nog iemand aan je vraagt “Wat is Black Friday”, heb jij een mooi verhaal om te vertellen.