📅 Black friday: 26 November 2021

📨 Deals in je inbox

Wanneer is Black Friday?

De Black Friday gekte komt er weer aan. Ieder jaar, de dag na Thanksgiving gooien winkels met enorme kortingen. Sinds een aantal jaren gebeurt dat ook in Nederland. Dit jaar valt Black Friday op 29 november. Maar je kunt al veel eerder beginnen met het scoren van deals. Want sinds vorige jaar wordt Black Friday ingeluid met een aantal dagen korting. Je shopt dus al in de week van 29 november met enorme kortingen. Benieuwd welke winkels allemaal deelnemen? Bekijk dan het volledige overzicht hieronder.

Mis geen deals!

Mis geen goede aanbiedingen tijden Black Friday 2019 en meld je nu alvast aan voor onze deal alerts!


Black Friday Aanbiedingen respecteert jouw privacy. Lees hier wat we wel en niet met jouw gegevens doen.

Deelnemende winkels

BCC

Vandaag besteld, morgen in huis*

Naar deals

Waar komt de Black Friday rage vandaan?

De, van origine, Amerikaanse dag werd het eerst genoemd in de jaren ‘50 in Philadelphia. De term werd door agenten in het leven gebracht omdat het zo druk was op de wegen in en rondom de stad na Thanksgiving. 

Ongeveer dertig jaren later werd de term omgedoopt tot officiële startmoment van Kerstinkopen. Het gerucht gaat namelijk dat dit de eerste dag was van het jaar waarin winkeliers voor het eerst in het ‘zwart’ stonden. Dit houdt in dat er voor het eerst in het jaar winst werd gerealiseerd. In de boekhouding is het namelijk zo dat positieve resultaten in zwarte inkt worden geprint en negatieve (verliezen) resultaten in het rood wordt geprint. Vandaar de term ‘Black Friday’. De eerste dag dus met positieve resultaten voor winkeliers. Zij behaalden dit door Black Friday aanbiedingen.

Het blijft echter de vraag of dit correct is, want het is namelijk zo dat winkeliers al eerder in het jaar in het ‘zwart’ staan. Al met al blijft het een leuk verhaal en heeft het ervoor gezorgd dat we jaarlijkse met enorme kortingen kunnen shoppen bij bijna iedere winkel.

Een week vol met kortingen?

Het houdt niet op bij Black Friday, de kortingsperiode gaat namelijk nog veel langer door dan alleen die specifieke dag. De afgelopen jaren was het namelijk zo dat de kortingen al een week eerder starten. Maar het wordt nog beter, want zelfs na alle Black Friday deals gaat het feest verder. Tijdens het Cyber Monday weekend kun je namelijk gewoon verder met het scoren van enorme deals.

Op zoek naar Black Friday aanbiedingen?

Maar wil je de drukte van de winkelstraten vermijden? Dat snappen we heel goed, want niemand wilt vechten om een product in de winkel. Want gaat geldt bij Black Friday op = op. Gelukkig is er een alternatief: namelijk online alle deals vergelijken. Zo vermijd vervelende mensen die langzaam voor je lopen en weet je zeker dat je een Black Friday deal op de kop tikt.

Ben je benieuwd welke webwinkels meedoen aan Black Friday? Bekijk dan eens al onze Black Friday aanbiedingen. Heb je al een product voor ogen? Dan kun je ook gemakkelijk via de categorieën pagina navigeren naar een categorie naar keuze. Bekijk hier het volledige overzicht.